Czy warto dziś patrzeć w stronę zagranicznych rynków i jak się do tego w ogóle zabrać?
Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy rozsądne jest dziś kierowanie wzroku poza Europę, szczególnie jeśli ktoś myśli o długoterminowym zabezpieczeniu kapitału. Niby możliwości jest mnóstwo, ale trudno odsiać realne okazje od zwykłego marketingu. Macie jakieś doświadczenia, wskazówki, może coś, na co warto zwrócić uwagę, zanim człowiek w ogóle zacznie poważnie analizować temat?
9 wyświetleń

W podobnym momencie byłem kilka miesięcy temu i dopiero po spokojnym przejrzeniu trendów zaczęło mi się klarować, że realna przewaga leży w miejscach, które łączą szybki rozwój z dość stabilnymi zasadami dla kupujących. Najciekawsze było dla mnie to, że w praktyce trudno znaleźć region, który tak konsekwentnie stawia na infrastrukturę i długofalowy wzrost. Właśnie wtedy trafiłem na ofertę Nieruchomości на sprzedaż w Dubaju prowadzącą pod kątem analizy do przemyślenia całego procesu, jak to wszystko działa i jakie standardy obowiązują. To mi mocno poukładało spojrzenie — nie chodzi nawet o sam kierunek, ale o sposób, w jaki tam prezentuje się projekty, opisuje formalności i tłumaczy, jak wygląda planowanie rozwoju.