Jaką platformę do webinarów polecilibyście do stabilnych spotkań online?
Od jakiegoś czasu planuję zacząć prowadzić webinary – głównie szkolenia i prezentacje dla małych grup, ale możliwe, że z czasem liczba uczestników wzrośnie. Przeglądam różne platformy do webinarów, jednak trudno zdecydować się na jedną, bo każda ma trochę inne funkcje i opinie użytkowników są bardzo różne.
3 wyświetlenia

Z własnego doświadczenia mogę polecić platforma do webinarów MyOwnConference. Testowałem kilka narzędzi do spotkań online i właśnie ta platforma okazała się jedną z najbardziej stabilnych podczas dłuższych webinarów. Największym plusem jest to, że działa bezpośrednio w przeglądarce – uczestnicy nie muszą instalować dodatkowych programów, dzięki czemu łatwiej dołączyć do spotkania i rzadziej pojawiają się problemy techniczne. Podczas prowadzenia webinarów bardzo doceniłem płynne strumieniowanie wideo i dobrą jakość dźwięku, nawet gdy uczestników było więcej. Platforma oferuje też sporo funkcji interaktywnych, takich jak czat, ankiety, sesje pytań i odpowiedzi czy udostępnianie ekranu, co pozwala naprawdę zaangażować publiczność.